God morgon, ligger ännu kvar i sängen och njuter av att se solen stiga upp över åkrarna. Blev en tidig kväll igår tror jag gick och lade mig vid halv tio
Pizza är ett bra alternativ tycker jag, och funkar faktiskt vilken dag i veckan som helst. Du kan göra det så lätt för dig som möjligt och använda färdig pizzabotten och tomatsås, eller så ökar du insatserna lite grand och gör en del själv
Som kontrast till soppkosten kommer här söndagens middag, Signerad M ♥. Sommarvärme och tid till höstfix, veckoplanering, en lååååång promenad med en kär vän och ett GOTT avslut med fin, fin middag
Veckans meny blir bara för fyra dagar för på fredag åker vi bort. Det blir tre teman för det här inlägget - lördagsmys, veckans matsedel och svar på en utmaning från Bakglädje-Erika
Och nu tog denna sommarens semester slut. Vi har haft en toppenvecka då vi varit på bröllop, myst på landet och firat bröllopsdag på spahotell i Sundsvall
Rensa grillad kyckling och skär i bitar. Blanda ihop cheme frache med chilisås och kryddor. 1/2 grillad kyckling 2 dl creme fraiche 1 dl chilisås kryddor som salt peppar och salladskrydda 2 bananer skivade. Lägg ner i en form och grädda i ugnen 30 minuter
Lägg i en bunke och strö över. på citronsaft och olja, blanda väl och smaka sedan av med peppar och. Har du färsk mynta hemma är den perfekt att strimla och ha i
Hitta snygga cocktailglas, gärna lite gammaldags, och lägg dem i frysen. Men om du vill göra dig en god drink, kanske imorgon kväll när vännerna kommer över på middag, så tycker jag du ska satsa på något med smak av äpple och kanel
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
I dag har jag strykt och hängt upp julgardinerna. I helgen bakade jag saftiga och goda Morotsfrallor. Jag gick emot trenden att julbaka och väntar lite till även med det
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Det är i princip det enda jag har använt det till i många år men nu har jag börjat använda det alltmer i matlagning och dressingar och det är väldigt gott
Stimla kycklingen och paprikan. Blanda alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Skär ett snitt i översidan på baguetten, öppna och lägg i fyllningen
Salt och peppar. Blanda alla ingredienser till en jämn smet, smaka av med salt och peppar. Stek dem i smör och servera med ris, rostad potatis eller en härlig bulgursallad
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.