KRAV-märkt Madagascar bourbonvanilj. Crème anglais som den heter på franska eller vaniljsås som vi kallar den är ett utmärkt komplement till denna rätt men den fungerar lika bra till en bärpaj
Förra året gjorde jag en hallonpannacotta som var ooootrooooligt god. I år kommer jag att göra den igen för att det är en sån klockren nyårsdessert och för att jag redan nu dreglar när jag tänker på den
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
En enkel, snabb, smakrik sås som passar utmärkt till nöt- och fläskkött. 4 dl crème fraiche. Vispa ihop samtliga ingredienser och låt stå i kylen minst 30 min innan servering
När det sedan är dags att servera Crème brûléen strör man råsocker över formarna och smälter sockret med antingen en gasolbrännare eller högst upp i ugnen på grillvärme
Len, krämig med ett knäckigt täcke av caramell. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv. Bränn av med en gasbrännare eller försiktigt under grillvärme på ugnen
Jag har länge velat testa hennes dulce de leche-glass och nu fick jag en burk med färdig dulce de leche från Haugen-Gruppen vilket gjorde glasstillverkningen smidigare
Blanda ihop strö- och farinsocker och strö över bruleen och bränn med en livsmedelbrännare eller sätt ugnen på snabbuppvärmning och grilla högst upp tills sockret smält
Varför välja mellan Crème Brûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.