Vaniljsås kan vara lite knepigt att göra, men med tålamod och övning blir det en hitt. Passar till pajer, rabarberkompott eller som lager i en klassisk tårta
Ett av dem är en variant på Tore Wretmans klassiska gröna ärtsoppa som funkar utmärkt på sommaren. Skala och hacka löken och fräs den i smöret på svag värme tills den är mjuk och syran har försvunnit
Min fina laptop har valt att dö, så jag måste nu skicka den på reparation. När jag var på middag hemma hos min far sist så hittade jag receptet i en av hans pärmar med samlade recept
Edgar Allan Poe. "skräckromantikens urgestalt"), helt klart värd att återupptäcka - biblioteket nästa. Men "Crème de la Crème" serverades ju inte av Mr Poe, utan självklart av "Aristocats" Edgar
Ingrédients Pour 1/2 litre de crème 2 grandes feuilles de gélatine (4 à 5 g) 250 g de lait (25 cl) 50 g de sucre 40 g de jaune d’oeuf (2 ou 3 jaunes) 25 g de fécule de maïs (type maïzena) ½ cuillerée à café de vanille en poudre ou liquide (facultatif) 20 g de beurre 200 g de crème fraîche liquide entière froide
Skala blodapelsinerna så att allt det vita tas bort. Sila soppan genom en finmaskig sil. Kyl soppan (vattenbad med isbitar, förslagsvis) och ställ den i kylen
Vaniljsås - Creme anglaisDu behöver. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölken och vaniljen och dra därefter av kastrullen från plattan
Varje dag i sju veckor har jag gjort frukost till B&B-gäster, bakat, gjort mackor, sallader och lunch i kaféet och allt annat som hör verksamheten till
Jag alltid glad när jag kan ägna mina tider i köket med mina bakverk. Ibland fick jag mycket goda kakor men det inte alltid *hihi*Jag hade gjort Chou Cream många gången med olika recept men denna gång fick jag inte samma resultat det mycket skinnade och ge mig mycket nöjt med resultat, skalen blev tunna och fyllde med extra rich crème pâtissière custard fyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.