Zucchinicarpaccio med parmesan, mynta och kapris. Den här soppan går utmärkt att servera med räkor istället för pilgrimsmusslor för folk som har svårt för musslorna eller helt utan skaldjur för vegetarianer
Koka upp mjölken och grädden med citronzest och kanelstång. Bränn sockret med gasolbrännare. Plocka sedan upp kanelstången, koka upp blandningen igen och vispa ner äggulan
Låt crème brûléen svalna, de kan med fördel stå över natten. Vid servering, strö över farinsocker eller florsocker och bränn av dem med gasbrännare tills de har fått en knäckig yta
Bränn av sockret med en brännare tills det får en gyllenbrun färg. Jag är nämligen en "sucker" för Crème Brûlée och beställer det i princip varje gång jag är på restaurang, men den här juliga varianten var något nytt för mig
Dela vaniljstången längs långsidan och skrapa ur fröna, lägg allt (vaniljstång + frön) i en kastrull tillsammans med grädde, mjölk, messmör och hälften av sockret
Vaniljsås kan vara lite knepigt att göra, men med tålamod och övning blir det en hitt. Vispa ihop äggulorna och sockret till det blir riktigt poröst (vit yta & gärna fluffigt)
Om du köpt dina jätteräkor med skal är det dags att skaladem, och det gör du på precis samma vis som när du skalarvanliga räkor, oftast är dessa scampin redan innan detförpackats snittade i ryggpartiet med en vass kniv och tarmenurtagen, så skalandet går utan större problem att genomföras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.