Vaniljsås kan vara lite knepigt att göra, men med tålamod och övning blir det en hitt. Vispa ihop äggulorna och sockret till det blir riktigt poröst (vit yta & gärna fluffigt)
Lägg ner dem tillsammans med stången i en tjockbottnad kastrull med mjölken. Crèmeanglais som den heter på franska eller vaniljsås som vi kallar den är ett utmärkt komplement till denna rätt men den fungerar lika bra till en bärpaj
Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj medknäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Det börjar bli äppeltider och vad är väl bättre med hösten än en riktigt god äppelkaka. Smält smöret och blanda ner havregrynen och låt svälla en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.