Är även perfekta till att göra korvbröd, nu när det är dax att ge sig ut på vårutflykter. Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag
Hacka de övriga champinjonerna och löken fint och fräs några minuter i smör. Så nu blir det lite planering av hur vi skall möblera i morgon på jobbet… det är alltid kul
Nytt år och nya tag. Min jul och mitt nyår har varit alldeles för bra, maken har varit hemma mer än på flera år så vi har hunnit njuta av familjelivet och till och med hunnit med att bara vara hemma och inte göra något särskilt
Men nu i år skulle det bli ändring. a Advent är om mindre än en vecka. Tänk vad effektiv man kan vara i vissa stunder, bagaget klar, borstat tänderna och get mat till katten
Nu när det börjar närma sig hösten så är det grytor som gäller, i alla fall hos oss. Perfekt att laga och det brukar alltid bli en massa över, toppen att ha till kommande vecka
Koka den några minuter i lättsaltat vatten och häll sedan av vattnet. Gratinerad kålrot (recept HÄR), kokt brysselkål, frukt- och nötbröd (recept dyker kanske upp här i bloggen längre fram) och dagens experiment
Det vill säga nu när jag sitter här i soffan med ett glas vitt vin och skriver har de äntligen anlänt och vi har bakat pepparkakor för tredje gången den här julen
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Glad andra advent, Viljar och jag har firat andra advent själva idag. Ta av från plattan och låt gärna stå en liten stund, ju längre desto starkare kryddsmak
det blev couscous och grönsak/kyckling i ugn. och så kryddor då givetvis. Hacka allt som skall vara i den ugnsfasta formen så som lök, paprika,zucchini häll i majs och champinjoner
Metoden är den absolut hetaste just nu när det gäller hälsa och viktnedgång, och den verkar ha blivit rena rama folkrörelsen, ja snudd på en religion, i alla fall för de riktigt "renläriga"
Det finns så mycket man kan göra med oädla delar och som ni vet är långkok min grej (här recept till exempelvis min balsamicobrända högrev i ugn) men nu blir det mycket annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.