Skala och klyfta löken. Skala och skär 2 morötter i mindre bitar. Skala 2 morötter och skär dem i bitar. Pepparrotskött Putsa köttet, skär det i mindre bitar och lägg dem i en stor gryta
Har ni börjat fundera på nyårsmat än. Det är verkligen snabba svängar jämt vid jul. Man hinner knappt äta upp prinskorvarna innan det är dags för att planera allt annat än en korv- och köttbullemeny
Jo, det är mycket sherry och purjolök just nu, men det var denna grymma pasta som startade det hela. Häll sedan över grädden och ge det hela ett varsamt uppkok
Dessutom är det bra att blanda lite ströbröd i fyllningen för att den inte ska rinna ut. Idag är det kanelbullens dag och jag har inte hunnit baka en endast liten kringla
Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Blanda sedan ner det i degvätskan. Koka upp vetekross och en tredjedel av vattnet och låt sjuda i 10 minuter
Jo, förresten, en sak har jag väl uppfunnit, om jag nuska använda mig av det ordet. Det enda jag nu vill tillägga, innan jag ger er receptet, det är att jag tog undan en deciliter bärsaft från de tinade hallonen, vilken jag ville ha till gelé på tårtan jag skulle baka
Efter 20 min så börjar vi ösa kycklingen var femte minut. Jag lagar ofta (som bekant) stora portioner mat för att sedan få slippa laga mat i några dagar
Men det skall inte vara krångligt, så idag blev det Italienska cantuccini… super goda. Är även perfekta till att göra korvbröd, nu när det är dax att ge sig ut på vårutflykter
Koka några minuter och tillsätt grädde. timmar (beräkna ungefär 30 minuters stektid per kilo kalkonen väger). a 45 minuter), ska den ösas med någon dl vatten och sänker temperaturen till 175 grader
Skölj av kycklingen, salta och peppra både inuti och runt om och lägg den i grytan. Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiär i det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.