Det finns så mycket man kan göra med oädla delar och som ni vet är långkok min grej (här recept till exempelvis min balsamicobrända högrev i ugn) men nublirdet mycket annat
Låt jäsa övertäckta medan ugnen blir varm. Kavla ut till rektangel och bred ut hälften av smörblandningen jämnt på och vik över, skär 12 lika breda längder som du sen skär ytterligare ett snitt i mitten men inte ända upp ( det ska se ut som "byxor" ) tvinna dessa runt varandra och forma till en knut och lägg i stora bullformar på bakplåt, upprepa med andra deghalvan. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter
Ja ett tag tills det krisar och jag ringer till min frisör i panik och måste ha en tid NU för färgning och det är precis vad jag gjorde igår så nu ska jag till frissan och få ordentligt med färg i håret
Då blir de lite segkrispiga på ytan, men krämiga inuti. Men gör du det är det bäst att temperera chokladen så att den inte blir missfärgad och matt, stelnar snabbt i rumstemperatur samt smälter i munnen i stället för i händerna
Finhacka under tiden lök och potatis och fräs i smör i en gryta tills löken blir genomskinlig. Jag har längtat efter nässlor hela året – o nu är de äntligen här
" Klart man blir sugen när vårluften för med sig den goda doften av grillat mellan trädgårdarna. Jättegod och lär bli tillbehör till det mesta under veckan
Har därför redan börjat spåna på vilka kakor/tårtor detblir nästa månad. Nu när jag kommit i ordning i lägenheten har jag t o m kommit mig för att baka till jobbet igen
Nu är det dax att koppla av innan detblir full fart i morgon igen…. Men detblir mycket att gå för området är stort och de har lyckats hugga ner massor av skog… gissa om det blev varmt
Recept och bild lånad från coop. seGulaschgryta med ajvar relish 4 port500 g nötfärs1 grovhackad gul lök1 vitlöksklyfta i skivor2 krm stött kummin1 msk smör eller rapsolja600 g medelstora potatisar i bitar3 morötter i bitar2 palsternackor i bitar2 tsk mejram1 lagerblad2 dl ajvar relish6 dl vatten3 krm salt2 krm svartpeppar1 dl youghurt 10%1 dl hackade färska örterFräs nötfärs , lök, vitlök och kummin i smöret i en stor gryta
Jodå, nu händer det saker må ni tro. Vi blev nästan lite rädda igårkväll när vi satt och åt mat och det small till ganska högt, det lät som ett skott som sköts iväg när de skjuter varandra på tv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.