Jag ÄLSKAR verkligenjulen. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta snabbt igenom den. Sjud ett par minuter tills allt saffran blandats med mjölken
Om man håller sig till receptet är knäck egentligen inte speciellt svårt men det gäller att passa noga så att det inte kokar över samt att vara ganska effektiv när smeten ska ner i formarna så att den inte hinner stelna
Är även perfekta till att göra korvbröd, nunärdetär dax att ge sig ut på vårutflykter. Här kommer receptet testa detta, garanterar att ni kommer att göra dem igen
Nunär jag kommit i ordning i lägenheten har jag t o m kommit mig för att baka till jobbet igen. Eftersom det var första gången jag bakade i denna ugn, såg jag till att prova säkra kort
Det var tummen upp, jag eller vi gillar verkligen grytor perfekt att ta till när fantasin tryter och så bra närdet blir så att det räcker hela veckan… grytor blir bara godare när man värmer dem
Kollat på soffa, köpt soffa, köpte lite av varje på IKEA, skrivit veckomeny, handlat, röjt, sorterat och slängt lite grejer, tvättat, sprungit och plockat ner nästan hela julen
Men detärnu som man dukar upp och gör sig redo för hösten och även julens nyheter. Inredningstokig som jag är går jag och tittar på julens nyheter nu i sommarvärmen
Ja då va det helg igen då, slappa står på shemat i helgen. Har nämligen en bra bok som väntar, om ni gillar kriminalromaner så är mitt tips till er en författare som heter Alex kava går ej att släppa hennes böcker
I helgen satte jag min pepparkaksdeg och nu börjar nedräkningen (det blir julkalender i år igen). Så gör en megastor nu, detär inte krångligt och baka med barnen då och då fram till jul
Nuärdet dax att börja mata HermankakanHermankakan har blivit väldigt populär. OBS dettaär bara Startdegen2,5 dl mjölk2,5 dl vetemjöl2,5 dl sockerDag 1-4 skall den bara rörasDag 5 gör en ny omgång av startdegenDag 6-9 rör en gång per dagDag 10 gör likadant som dag 5. Nu skall degen delas i 4 delar
Så idag har jag bakat bröd och gjort tomatsås, garnerat tårtorna och nu till sist dukat. Det blir grillat och tårta till våra gäster , jag blev så sugen på några hamburgare som Ernst gjorde i ett ut av programmen Sommar med Ernst
Detärverkligen inte svårt och det sköter sig själv, varför inte testa. Av förra årets flaskor hann vi inte dricka upp dem och de har vi testat nunärdet var lite ruggigt ute och ja den är godare i år när den stått till sig på flaskorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.