Nori maki-rulle med citrongräs/ingefäramarinerade grönsaker, salmalax, sesammarinerad savoykål och wakamesallad

Ingredienser

  • 4-6 personer
  • 1 pkt Nori-ark
  • 800 g salmalax, skuren på längden i ca. 10*1½ cm långa skivor
  • 1 tub wasabi
  • 400 g wakamesallad (kan köpas i fiskdisken i din matbutik, ibland även fryst)
  • 1 pkt sugarsnaps
  • Savoykål
  • 1 huvud savoykål
  • Marinerade grönsaker
  • 2 morötter, rivna grovt
  • 1 gul paprika, strimlad
  • ½ purjolök, strimlad i ca 5 cm strimlor
  • 1 fänkål, tunt strimlad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk kikkoman soya
  • 2 lime, rivet skal + saft
  • 1 stjälk citrongräs, finhackat
  • 5 cm ingefära, riven

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.