Ställ kycklingen på gallret och grilla kycklingen via indirekt grillning i ca 45-70min tills kycklingen är klar, Vi brukar ta ett snitt i lårbenet och kolla så att köttsaften är vit och klar
Det är fantatstiskt väder, människorna kommer ut från sina "krypin", och grillarna tas fram. Min familj är riktiga "köttomaner", så därför blir det inte så mycket annat som grillas, men det här måste jag övertyga dem om att prova
Det enklaste är att gnida in marinaden med händerna, men en pensel eller liknande bör också fungera. När kycklingen står på ölburken är det bara att ställa den i en ugnssäker form och sedan placera formen i grillen med glödande kol runtom
Tillagningsformen må se smått brutal ut, men köttet blir fantastiskt saftigt. I sommar har den stora grillfavoriten varit Beercanchicken - kyckling på ölburk
MarinadlagKoka upp 1 liter vatten med salt och socker så att det löser sig. Tillsätt resterande 4 liter kallt vatten och lagerblad, svartpeppar och chiliflakes
Tänd grillen för indirekt grillning (försök hålla ca 150 grader). Blanda smöret. Gör små fickor mellan bröstfilé och skinn och stoppa in vitlökssmör där
Pensla kycklingen med blandningen. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och tillagningen ca 1 tim beroende på kycklingens storlek 1 kyckling, ca 1,3 kg
På kvällen var det dags för grillningen. Bara att sätta igång. Vi har testat detta och det var toppen. Men jag vill uppmuntra till att även fortsätta grilla Beercanchicken
Självklart behöver ni inte göra båda delarna, utan ska ni ugnssteka en kyckling så testa att rimma den en dag innan och nästa gång ni grillar så testa att laga beercanchicken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.