Mät upp mjöl och socker och finfördela smöret häri. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter, och låt stå kallt i 30 minuter
Dagens söndagsfika fick bli en nektarinpaj med mascarponekräm med smak av vanilj. . Den här pajen är supersnabb att göra och passar finfint till mascarponekrämen, de grillade nektarinerna och mascarponen ger lite fin medelhavskänsla
Nektarinpaj med vaniljkräm. Nektarinerna är i säsong och är extra goda och billiga just nu. Passa på att göra den här goda pajen med vanilj på ett sprött flan som dessutom blir trevlig att titta på
Ugn 225º samt 200º. Fukta långsidan på ena plattan och tryck ihop den med kanten av den andra. Kavla ut tunt så det räcker att klä botten och kanter på en pajform, ca 20 cm i diameter, gärna med löstagbar botten
Förra veckan gjorde jag en nektarinpaj som jag har glömt att ge er. Nektarinpaj med mandelmassaPajdeg. Igår var Ida på 4-årskalas för förskolekompisen Emmy, kalaset var på Leos lekland så jag satt där inne i två timmar trots det fina vädret och allt jag hade att göra hemma
Alltså den här pajen, den här pajen jag säger bara mums. Uppe på landet i somras så blev jag och mamma extremt sötsugna efter middagen lagom till kvällens zatzy turnering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.