Häll smeten i en liten väl smord långpanna (24x24 cm) eller i en form vikt av smörpapper. Lägg matfett, vatten och kakao i en kastrull och låt det koka ca 5 min
Servera med vispad grädde, vaniljglass eller som den är. Pudra ev med florsocker. Smörj en form eller litenlångpanna, ca 34x24 cm, med smör eller lägg i ett bakplåtspapper. Nagga botten med en gaffel och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Strö över bären och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter
Silviakakan är en kaka med glasyr som jag smaksätter med antingen lime eller citron. Förresten är Silviakakan den ljusa motsvarigheten till Kärleksmumskaka i långpanna, också riktigt gott
Känn med sticka att kakan är färdiggräddad i långpanna. Hittade ett kakrecept i min hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen
Bred ut i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Ännu en variant på den älskade kladdkakan - det knäckiga täcket av cocos tillför ännu mer saftighet och gifter sig fint med den rika chokladsmaken
Så därför bakade jag den ljuvliga saffranskaka i långpanna igår. Häll smeten i en långpannamed bakplåtspapper, ca 20×30. Grädda nu i ca 20-23 minuter tills kakan är färdig
Goddagens. Just hemkommen från en lååååång promenad. Hade dock sällskap av bästa Jennys Matblogg i lurarna vilket gjorde att promenaden gick hur snabbt som helst
Testade även den med choklad. Gjorde idag vaniljrutor i långpanna. Arbeta snabbt samman smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg, gärna i matberedare
Lite nyttigare lakritskola. Du behöver. 20 dadlar. 1/2 dl kokosolja. 1 tsk salt. 1 1/2 msk lakritspulver. 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare, mixa länge
(blockchoklad eller 75-80% choklad). Häll i yoghurten, mjölken och hallonen i en mixer. Blanda dessa. Hacka sedan chokladen samt nötterna lite och häll i mixern
Det är ju så gott med hemmagjorda chokladtryfflar och sista och äta på jullovet. 150-200 g choklad. Ställ sedan in dom i frysen i ca 30-60 minuter. 150-200 g choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.