1. Rosta nötterna gyllene i ugnen på 200 grader, det brukar ta 10-12 minuter. Skalen ska börja spricka. 2. Gnid bort skalen i en handduk medans nötterna är varma
Hemmagjord nötkräm (2 personer). 1½ dl kvarg, naturell. 1 dl rostade cashewnötter. 1 tsk honung. Krossa nötterna i en mortel eller med en mixer, gärna ganska grovt
För några dagar sedan provade vi att göra hemmagjord nutella eller nötkräm. Blev riktigt stolta över resultatet som blev lite nyttigare än originalet, utan E-ämnen och ekologisk
Men inte gråter jag för det, hederlig nötkräm är ju minst lika gott. Nötkrämstårta. Värm nötkrämen i mikron tills den smält något, se till att den inte är för varm
Chokladbottnar, med hallonmousse, hallonkompott, vit chokladmousse och krispig nötkrämsfyllning. Koka upp vatten och smält chokladen och nötkrämen över ett vattenbad, blanda väl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.