Nässelsoppa med vaktelägg
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • schalottenlök
  • 1 gul lök
  • 1 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 selleri
  • 1 persilja, stjälk och blad
  • 1 blekselleri
  • 1 timjan
  • 1 lagerblad
  • 1 salt
  • 1 vatten
  • 14 dl grönsaksbuljong
  • 15 dl grädde
  • 11 dl torrt vitt vin
  • 12 schalottenlökar
  • 11 l späda vårnässlor, löst packade (eller 2 dl frysta)
  • 1 salt och peppar
  • 14 vaktelägg (eller 2 hönsägg)
  • 1 gräslök
  • 1 Grönsaksbuljong schalottenlök gul lök morötter purjolök selleri persilja, stjälk och blad blekselleri timjan lagerblad salt vatten
  • 1 Nässelsoppa4 dl grönsaksbuljong 5 dl grädde 1 dl torrt vitt vin 2 schalottenlökar 1 l späda vårnässlor, löst packade (eller 2 dl frysta) salt och peppar
  • 1 Garnering4 vaktelägg (eller 2 hönsägg) gräslökGrönsaksbuljong
  • Skär grönsakerna i stora bitar och lägg i en stor kastrull med kryddorna och vatten. Koka upp och låt sjuda i cirka 1 timme. Sila bort grönsakerna och koka ner till cirka hälften. Nässelsoppa
  • Plocka bort bladen från de grövsta stjälkarna och skölj nässlorna. Koka upp buljongen och grädden och eventuellt red av med mjöl till soppkonsistens. Hacka schalottenlöken grovt och sautera i en kastrull. Häll i nässlorna och rör om, tillsätt sedan det vita vinet. Häll soppan över nässlorna och mixa fint. Smaka av med salt och peppar. Garnering
  • Koka vakteläggen i 3-4 minuter till dem är hårdkokta, och skölj i kallt vatten, skala och halvera. Vanliga ägg kokas längre, runt 7-8 minuter. Servering
  • Garnera soppan med ägghalvor och gräslök.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.