Närman delar recept på sommarens favorittårta. Vill man kan man även strössla lite daim på toppen. En svensk klassiker men som man tyvärr inte ser så ofta nu för tiden
För övrigt har det varit en skön helg med H, med sconesfrukost och äppelpajsfika, vilsamma stunder och mera aktiva timmar i ett av stadens shoppingkvarter
Närman kommer på något bra. Kanske ska knacka på hos min köksgranne Viktväktarna när veckan är slut. Dagen idag har gått åt till att förbereda och baka på inför kommande vecka, som då blir den sista kafeveckan
Pajen kan förvaras någon dag i kylen, men är absolut godast direkt när marängen är extra fluffig. Ni vet att jag är en liten tjötmaja om det här att smaka av och själv lita på sina smaklökar, recept är super att ha, för att ha en grund att gå efter, men hur godsaken ska smaka i slutändan, ja det bestämmer man själv
Närman tempererar choklad och gjuter praliner och hoppas på det bästa. Närman har tre höstlovslediga tonårsgrabbar i boet går det åt en del bröd och att baka själv känns både billigare, nyttigare och framför allt
Mamma är hemma igen och servar med mat, vilket han inte varit bortskämd med den senaste tiden. Närman delar recept på festivalbakelse med hallontryffel, lakrits och chokkladmousse och är på väg in i rutiner igen
Både eleven som hjälpte mig att baka och jag tyckte att denna extra krydda kunde vara på sin plats och om vi inte varit så måna om eventuella lakritsovilliga hade vi öst på med betydligt mer
Tiden försvinner snabbt iväg och jag kan summera ihop två sköna extra lediga dagar så här i början på veckan med extra mycket egentid att spendera, då tolvåringen varit hos sin pappa, sönerna sysslat med sitt och H varit i Stockholm
Närman är sugen på något gott men vill äta lite nyttigare än saker baserade på socker, vitt mjöl och transfetter passar de här rawfoodbollarna perfekt - supergoda och fullproppade med nyttigheter
Man kan öka mängden fiberhusk något om man vill ha en fastare konsistent på brödet, dock har jag personligen väldigt svårt för när det blir för stora mängder fiberhusk i bakverk/maträtter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.