Ibland närman lagar mat så är det lätt att hamna lite snett intill och bredvid målet. När det svalnat slå över köttet en redan blandad mix av vattnet, maizenan, sojan, vinägern, sesamoljan, ägg, riven ingefära och vitlöken
Ta fram en form (pajform eller form med löstagbar kant) och tryck ut pajdegen i formen. Det där med att ta fotografier på bakverk närman har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Tänker att det inte gör så mycket trots allt, då jag har en hel veckas ledighet framför mig. Platta sedan ut röran i en pajform, eller springform med hjälp av en sked, strax under en centimeter tjock botten blir bra
Häll i muffinsformar. Närman bakar de godaste chokladmuffins och har mjöl i datorn. När min datorkunniga kollega vid ett tillfälle skulle hjälpa mig med min krånglande dator och monterade av vissa delar föll mjölrester ner på bordet
Närman middagstipsar om kycklingkalops med salvia och apelsin. Känns alltid bra närman når sitt mål. När jag cyklar är mitt mål att cykla så tungt som möjligt till förmån för att cykla långt och det är kul att mäta framgångarna på cyklens display
Närman gör egen granola och njuter av hösten. Hösten när den är som bäst. Jag hade fullt upp med målerifirman som skulle måla om min balkong, shopping av nya kläder med mellansonen och sedemera en tur till Klara som flyttade in i nytt studentboende
Gratinera i ett par minuter tills marängen fått färg, håll koll så att den inte bränns. Pajen kan förvaras någon dag i kylen, men är absolut godast direkt när marängen är extra fluffig
Närman gör cakepops-favoriter och har fullt upp. Du klarar det och hinner allt för det gör man bara. Det kan nämligen vara ganska rofyllt att få ägna sig åt kreativt görande, även då man har ett pressat tidsschema att följa
Närman lyckas göra en gluten och mjölkfri morotskaka. Blir lätt så närman har trevligt om helgerna, men inte desto mindre livsuppehållande i februarimörkret
Närman överraskar med mjölkfri flädercheesecake med hallon och lakrits och känner vårvärmen komma. Dessutom är det mycket lättare och roligare att fotogradera när ljuset flödar in
Närman ska gjuta pralinformar måste man temperera chokladen först. Först fyller manformen med choklad, sedan vänder man den upp och ner så att överflödig choklad rinner av
Häll upp i formen. Dagen som tårtan serveras lägger man på grädde och marsipanlock. En klassisk tårta som älskas av många, innehållande drottningsylt, vaniljkräm och fluffig grädde
Närman bjuder på kaka med havtorn och choklad och har fredagsyra på rälsen mot Stockholm. Jag började så klart genast googla recept med detta nyttiga och c-vitaminrika bär, och föll för en kaka med cholad och tänkte att havtornets sura smak måste gifta sig fint tillsammans med choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.