Kända trygga vyer över vatten, Malmö och Öresundsbro. Närman delar recept på festivalbakelse med hallontryffel, lakrits och chokkladmousse och är på väg in i rutiner igen
En svensk klassiker men som man tyvärr inte ser så ofta nu för tiden. Han skriver vidare att det pågått en strid om vem som skapade receptet från början - OGO Konditori i Stockholm eller Oskar Bergs Hovkonditori eller Hovkonditoriet påRegeringsgatan
Vispa äggvitor och citronsaft till ett fast skum, bunken ska gå att vända upp och ned. Tänk på att inte vispa grädden för länge, då blir inte gräddtopparna fina
Kanske ska knacka på hos min köksgranne Viktväktarna när veckan är slut. Dagen idag har gått åt till att förbereda och baka påinförkommande vecka, som då blir den sista kafeveckan
Ni vet att jag är en liten tjötmaja om det här att smaka av och själv lita påsina smaklökar, recept är super att ha, för att ha en grund att gå efter, men hur godsaken ska smaka i slutändan, ja det bestämmer man själv
Tyvärr är jag inte helt säker på exakt hur jag gjorde (så går det närmaninte skriver ner meddetsamma), men jag har här skrivit ner receptet som jag använder när jag gör blåbärscheesecake, som också är ett bra grundrecept för cheesecake
Jag valde att fylla mina skal med en ganche gjord på hallonpure, choklad och lite lakritslikör från Italien som jag fått till skänks för att använda i något recept
Blandade också pecan-och valnötter men det går att använda endast valnötter om man vill det. I alla fall kommer det bli en favorit att pigga upp sig med i höst, när kylan börjar krypa på och mörkret sluter sig tätt kring husknutarna
Go'kväll mina vänner. Det jag tycker är svårast med att räkna är att fördela kalorierna jämt under dagen så man har ordentligt kvar när det är dags för middagen på kvällen
(Hen verkar dock upptagen med att i mobilen förklara för en ömmande moder att hen inte är tre år längre och mycket väl klarar av en tågresa på egen hand, med efterföljande svordomar och ögonrullningar som knappast går någon i tågvagnen förbi)
Bakade även kakan glutenfri men det går så klart bra att använda vanligt vetemjöl. Hade värsta beslutsångesten innan jag till slut bestämde mig för ett par som jag tror jag kommer bo i, när väl värmen slår till på allvar
Ett bra tips närman bakar tårtbottnar är att klä in en form med löstagbar kant med bakplåtspapper som sticker upp en bit ovanför formkanten, På så vis får kakan möjlighet att växa på höjden och man får höga och luftiga bottnar
½ dl russin. Närman är sugen på något gott men vill äta lite nyttigare än saker baserade på socker, vitt mjöl och transfetter passar de här rawfoodbollarna perfekt - supergoda och fullproppade med nyttigheter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.