Och så kom dagen jag fasat för och längtat efter påsamma gång. För övrigt har det varit en skön helg med H, med sconesfrukost och äppelpajsfika, vilsamma stunder och mera aktiva timmar i ett av stadens shoppingkvarter
Vispa äggvitor och citronsaft till ett fast skum, bunken ska gå att vända upp och ned. s ankomst i kväll då vi sammanstrålar här för midsommarfirande och en veckas semester tillsammans
I alla fall testa att baka den här pajen med ett tunt mandelskal, len citronkräm ochett fluffigt marängtäcke, är helt säker på att du kommer att älska den och jag själv önskar innerligt att jag hade en bit kvar i kylen
Ett superenkelt bröd som är värt att lägga på minnet. Jag hade förberett mig genom att beställa hem fin choklad från Vahlrona - den bästa chokladen vid pralintillverkning och bakning, samt pralintillvekningsprylar somm underlättar tillverkningen
Som topping och glasyr använde jag mig av resterna av praliner som gömde sig kvar i julens Paradisask och som i brist på annan choklad smältes i hop till en kräm
I sommar får ni följa mig i mitt arbete på trädgårdscafeet i Oskarshamn som jag driver tillsammans med Charlotte - ett härligt sommarliv om ni frågar mig
Vill man ha mer bacon kan man så klart ta en hel skiva. Jag lade upp allt påett stort runt fat, fetan i mitten och dadlarna runtom med varsin tandpetare i
Och så har det hunnit bli fredag sedan detta inläggs påbörjande. Det där med att ta fotografier på bakverk närman har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
När chokladen är helt smält så ställer du undan glasyren och väntar på kakan. När kakan är klar häller du över glasyren, strör över kokosflingorma och låt svalna
Stryk upp kanterna jämnt och fint med hjälp av en palettoch strö ev med rostad flagad mandel. I alla fall fanns det ettt konditori i Malmö som hette just Casablanca och var experter på denna tårta
) Kul närman kommer igång med träningen. Lillan råkade välta ner kameran från diskbänken (jag får skylla mig själv då jag lägger kameran på de mest konstiga ställen) när hon gick förbi
Smält kokosfettetoch blanda i chokladen så den smälter. Jag använde mig av ekologiskt kokosfett från Biofood, brukar stå där det finns ekologiska varor i butikerna, den finns alltså inte i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.