För övrigt har det varit en skön helg med H, med sconesfrukost och äppelpajsfika, vilsamma stunder och mera aktiva timmar i ett av stadens shoppingkvarter
anette. Närman bakar en glutenfri rabarberkaka med kanel ochhar hela helgen framför. I skafferiet hittade jag glutenfria havregrn, lite mandelmjöloch maizena som åkte ner tillsammansmed ägg och smält smör
Jag började så klart genast googla recept meddetta nyttiga och c-vitaminrika bär, och föll för en kaka med cholad och tänkte att havtornets sura smak måste gifta sig fint tillsammansmed choklad
Min äldsta dotter kom hem från utbildningsorten i Dusseldorf/Tyskland i går för att vara med på sin brors student på tisdag och vi tillbringade senkvällen med att titta på ett gammalt avsnitt av Greys Anathomy ochmed småprat långt in på småtimmarna
Margaretatårtan är en klassisk tårta med mördegsbotten, sockerkaksbotten fylld med hallonsylt, vaniljkräm och toppad medett galler av mandelmassaoch färska bär
Lille A har hunnit bli hela sex år och fick blåsa ljusen på tiramisun. Här tiramisusyster Charlotta, tillika värdinna för kalaset, iklädd fotograferingsminen
Och så har det hunnit bli fredag sedan detta inläggs påbörjande. Det där med att ta fotografier på bakverk närmanhar gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Tänker att det inte gör så mycket trots allt, då jag har en hel veckas ledighet framför mig. Receptet är hämtat från en liten bok som Fairtrade Sverige gav ut i samband med Fairtradefikan i oktober förra året, där även min arbetsplats fick utrymme medett recept
Som jag skrev i föregående inlägg så har vecka sex avlöpt enligt plan. Det lär bli både vistelse i skärgården i lilla sjöhuset hos morbror och moster och i lägenheten vid Globen inne i stan - ett upplägg vi haft den senaste tiden
Jag har mer och mer gått över från vaniljsocker till att använda enbart vaniljtwister. Ett tips som ringde i öronen under gårdagskvällen då jag skulle baka en tårtbotten och upptäckte att jag inte hade tillräckligt med socker hemma
Grundreceptet har jag hämtat av Ulrika Davidsson men använt ingredienser som passar mig. Att göra sin egen granola är ett mycket roligare och nyttigare alternativ än färdigköpt
Receptet har jag publicerat tidigare och det hittar ni i detta inlägg. Min favorit - fylld med cream cheese, vit choklad och toppade med mascapone och sommarbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.