Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. Det stod att man skulle ha 7 dl socker per 3 kg bär, men jag tog faktiskt bara 2 dl strösocker till 3 kg bär
Jag uteslöt mandeln för att även mandelintoleranta skulle kunna äta tårtan men det blir vackert med gyllenbrun mandel runt om och ger extra smak åt tårtan
Det ska bli väl blandat, men det gör inget om mandlarna bara blir halverade. Platta sedan ut röran i en pajform, eller springform med hjälp av en sked, strax under en centimeter tjock botten blir bra
Ett gammalt kapitel blir till något nytt men samtidigt som vemodet slingrar sig runt det tomma pojkrummet väger spänningsmomentet högre inför det nya vi ställs inför
Markera med en kniv en linje i mitten av kakanså blir den lätt att dela sedan. Marängbottnarna kan man baka flera dagar i förväg och förvara torrt tills den ska fyllas med vaniljkräm, grädde och jordgubbar
Tänk på att inte vispa grädden för länge, då blir inte gräddtopparna fina. En klassisk midsommartårta med jordgubbar, vaniljkräm och vispgrädde är aldrig fel, men det är alltid spännande att testa något nytt
Men närman gör dessa själv gillar jag dem verkligen. Men så gott som all skräpmat går att göra till en nyttigare variant av den, om man inte vill äta originalvarianten förstås
Rör i grädden och smaka av med salt och peppar. 1 dl grädde. 1 dl grädde. Jag lagar sällan soppa. Men nu har jag hittat en som är jätteenkel, jättegod och jätteuppskattad av hela familjen
Jag blir så glad när jag kommer på bra saker, som denna lakritschokladkaka med Maraboublack, en variant av våra Marabou mjölkchokladsnittar som vi annars bakar
Lägg ett bakplåtspapperöver tårtbottnen för att förhindra att ytan blir för välgräddad. Muscavadosocker ger en något mustigare och nötigare smak som kanske till och med blir ännu bättre än originalet
Den här kakan blir bättre ju mindre man rör i den. Tror dock jag sparar kladdkakan till helgen eller något annat lämpligt tillfälle, men om ni vill baka finns här mitt bästa recept på kladdkaka - denna variant med en riktigt god lakritskolafudge på och passar utmärkt att servera med grädde och färska bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.