Man börjar om med att knäcka en ny ägggula och häller sedan långsamt under omvispning i den spruckna såsen (på samma sätt som när man gjorde såsen från början) så kommer den att gå ihop igen
Eftersom vi har stängt på söndagar och en del bakverk inte tål att sparas till måndag har det blivit både smörgåstårta och kakor till frukost, lunch och middag hela dagen
Jag försöker göra mig av med alla ”måsten” och krav, det blir ju jul även om man inte städat varenda skrymsle och vrå eller om man ”fuskar” och inte lagar exakt allt till julbordet
) Vi var ganska proppmätta när vi gick och la oss i natt i alla fall. Jag var så fokuserad på att vara värdinna och servera mat att jag inte tog ett enda kort på maten
Jag testade även att äta soppan med philadelphiaost vilket inte heller var dumt. Idag äntligen kunde jag kika på Mästerkockarna eftersom jag var upptagen med att arbeta igår kväll
Jag fick Roy Fares bakbok Sweet i julklapp av Jimmys lillasyster och sen dess har jag väl bläddrat fram och tillbaka i den ungefär 100 gånger men inte tagit mig för att göra någonting ur den, men på
Dagen i övrigt blev väl inte riktigt som jag tänkt mig då en liten nioåring i familjen drabbats av magont och illamående och jag därför har varit hemma idag och försökt lindra det onda med diverse välgörande bakteriekulturer
Oliver var snäll och hjälpte mig skiva dem, och eftersom vi skulle äta lite kvällsmat med så tyckte jag det passade bra med en omgång amerikanska plättar till de nygjorda jordgubbarna, och en klick vaniljvisp på känns ju oerhört lyxigt dessutom
Tänker att det kan vara ett bra mellanmål till en kopp te eller kaffe under sportlovet och ett lite nyttigare alternativ, då kakan nästan inte innehåller något socker
Doppas i socker när de ska ätas. Tror att jag kavlade dem lite för mycket för de blev inte så tjocka och fluffiga som jag ville ha dem, men de blev goda i alla fall
Ni regnar väl inte bort. Dessa bullar bakade jag i veckan när det ömsom regnade och ömsom var soligt. Vi har varit rätt så förskonade här hos oss men nu har det varit lite mer regn här
Plocka ut sconesen när de är härligt gyllengräddade. Är helt uppenbart inne i en hardcore scones-period just nu och bakar scones mest varenda lediga dag
Ta ut köttet i god tid innan stekning så att det blir rumstempererat, då steks köttet jämnare och det riskerar intevara kallt i miten om du föredrar det blodigt
Mat är något vi alla äter, tänker och lagar varje dag men vad är en individuell fråga. Att tacka nej till kärlek är inte lätt men det är heller inte lätt att erbjuda kärlek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.