När man middagstipsar om kycklingkalops med salvia och apelsin. Känns alltid bra när man når sitt mål. I måndags gjorde jag en kycklinggryta efter ett nytt recept som jag hittat här ochsom jag delger nedan
Gårdagskvällen ägnade vi vid fiskgrytan, skar grönsaker, fisk, kryddade med saffran, avsmakade den puttrande tomatsåsenoch bakade dinkelbaugetter med äpplen och valnötter för att slutligen slå oss ner vid uppdukat bord med övriga familjemedlemmar för att känna in fredagskvällen
Det känns verkligen som att husköpet närmar sig och det känns så pirrigt och spännande. Det är så OTROLIGT mycket som är pågång ochsom händer just nu, så jag hinner knappt blogga om hälften
Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Jag tycker fortfarande att böcker och handskrivna block är det bästa och mest praktiska när man ska leta efter, och använda recept - även om böckerna numera ofta får ge vika för datorn
När man funderar på midsommartårtaoch går på sommarlov. Har börjat fundera på vilken midsommartårtasom jag vill baka till midsommaraftonoch det lutar så klart åt en jordgubbstårta
Hösten när den är som bäst. Jag hade fullt upp med målerifirman som skulle måla om min balkong, shopping av nya kläder med mellansonen och sedemera en tur till Klara som flyttade in i nytt studentboende
Jag har den fördelen att mamma reser mycket till Japan och brukar hämta miso till mig, men om du inte är påväg till Japan i en nära framtid, så får du tag på misopaste i Tokyokan och Ruohonjuuri (Helsingfors)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.