"Multi grain" bröd
baka & smaka
baka & smaka
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Dag 1, kväll
  • 100 g (1 dl) rågsurdegsgrund
  • 300 g (3 dl) ljummet vatten
  • 180 g (3 dl) rågmjöl
  •  
  • Blanda allt i en bunke, täck med plastfolie och låt stå 10-12 timmar i rumstemperatur.Skållning
  • Blanda havrekrosset med vatnett. Täck bunken med plastfolie och låt stå.
  • Dag 2
  • Rågsurdegen + havrekrosset från gårdagen
  • 250 g (2,5 dl) ljummet vatten
  • 240 g (4 dl) manitoba cream (vetemjöl)
  • 180 g (3 dl) dinkelmjöl fullkorn
  • 75 g (1dl) hela linfrö
  • 100 g (1,5 dl) solroskärnor
  • 20 g (1 msk) salt;

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.