Morot & havre
baka & smaka
baka & smaka
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 stora bullar och en stor limpa behövs:
  • 100 g havregryn +
  • 2 dl vatten
  • 75 g havrekross
  • 2 dl vatten
  • 10 g färsk jäst
  • 1 dl rågsurdegsgrund
  • 130 g grovriven morot (en stor eller två mindre)
  • 600 g vetemjöl (jag använde Manitoba Cream)
  • 60 g hela linfrön
  • 60 g solrosfrön
  • 12 g (1 msk) salt
  • 5 minuter Låt allt stå i en timme.
  • 250 grader i ca
  • 15 minuter och brödet ca
  • 40 minuter Låt svalna på galler utan bakduk

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.