1 kg
morötter 2 dl solrosfrön 2 dl pumpafrön 1 dl krossade linfrön 1 dl skalade sesamfrön 4 ägg Skala och riv morötterna, lägg de på hushållspapper så att vätskan sugs upp. Mixa fröna till ett mjöl. Lägg i en skål och tillsätt morötterna och vispade ägg. Blanda och blanda tills det blir en smet.
Nu har jag hittat på ett glutenfritt morotsbröd som stillar mitt begär. På den tiden då jag inte åt glutenfritt så var morotsrutor det godaste brödet jag visste
Sätt ugnen på 200 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över honungen och låt jästen smälta. Värm under tiden vattnet till ca 37 grader (fingervarmt) och häll över jästhonungen
Smula ner jästen i en degbunke. Häll över fingervarmt vatten och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, matolja, kesella, morötter, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special
Så här blev mitt morotsbröd. ett härligt morotsbröd. Låt nu formen med morotsbrödet jäsa under en duk i minst 1 timme. Här passar jag på att baka 2-3 morotsbröd samtidigt och kan dessutom grädda alla samtidigt i varmluftsugn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.