Nu börjar sommaren gå mot sitt slut, det år lika fort varje år mot slutet. Det gillar jag. 1 dl rapsolja/olivolja. 2 msk sirap. 2 dl ekologiskt grahamsmjöl. ca 11 dl ekologiskt vetemjöl. Blanda jäst och vatten tills det blir utrört, i med oljan och blanda ner med resterande ingredienser, degen ska precis släppa från kanterna, kör den imaskini 5 minuter. Låt jäsa i 30 minuter. Kavla ut degen och tryck ut 20 lika stora tekakor i rund eller vilken form man vill. Nagga dem och låt de jäsa 10 minuter. Grädda i 225 gr varmluft i ca 6-7 minuter. 2 msk sirap. ca 11 dl ekologiskt vetemjöl. 5 minuter L. 30 minuter. 10 minuter Gr. ca 6-7 minuter
På själva kanelbullens dag härom veckan kunde jag inte bärga mig, jag var tvungen att få baka lite. Denna gång utav en annan tappning är vad jag gjort tidigare
Hej min vän. I kväll har kitchenaiden, ugnen och diskmaskinen jobbat hårt. Jag har mest gått här och myst, plockat fram ingredienser, följt recept, mätt upp mjöl och druckit te
Låt den stå övertäckt i rumstemperatur i ett dygn. Tryck ut degen i ett jämntjockt lager. Sätt en deg på 1/2 pkt jäst (25 g), 2 dl lättmjölk (kylskåpskall), 3 dl vatten, 3 dl havrekli, 1 1/2 tsk salt och 4 dl fullkornsvetemjöl. Ta fram en ny bunke nästa dag och rör ut 1/2 pkt jäst med 1/2 dl fingervarmt vatten. Tillsätt 1/2 dl rapsolja, 1/2 dl linfrö, 2 dl rågflingor och surdegen från den första bunken. Arbeta samman degen med ytterligare 3 dl fullkornsvetemjöl och låt den jäsa i 40 minuteri övertäckt bunke. Efter jäsningen behövs ytterligare 1 dl fullkornsvetemjöl i degen medan du arbetar den slät och fin. Skrapa ned degen i en smord ugnssäker form, 20 x 30 cm stor. Skåra ut 10 rutor med en sporre eller kniv och nagga rutorna med en gaffel. Låt jäsa iytterligare 30 minuter, pensla med vatten och grädda på mittfalseni 225° varm ugn i ca 20 minuter. 3 dl havrekli. 5 dl linfrö. 2 dl rågflingor
Helt klart en ny favorit vad gäller smidiga vardagsbröd. Receptet kommer från tidningen Hembakat. Lyft över degen till en bakpappersklädd plåt och kavla ut degen något, då den drar ihopsigvidöverflyttningen
Nu har jag hittat på ett glutenfrittmorotsbröd som stillarmitt begär. På den tiden då jag inte åt glutenfritt så var morotsrutor det godaste brödet jag visste
Baka ut degen i en långpanna klädd med papper. Hittade två paket jäst i kylskåpet som gick ut i slutet av december, som det alltså var hög tid att använda för att slippa slänga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.