Om en stund ska jag åka ner på byn och handla lite mat införhelgen. ) pizzeriorliggermittemotICAoch ofta är det en matkasse i ena näven och en pizzakartongi den andra som gäller när folk trött lufsar hemåt
Mat från Mellanöstern är både gott ochroligt att göra emellanåt, Falafel kan man äta i ett pitabröd med sallad och någon god sås som man gillar, typ vitlökssås eller någon starkare röd sås eller som här med tzatztiki
Jag vet, nivillinte läsa mer om rödkål nu, men jag måste bara visa det här receptet, dels för att det återspeglar minverklighet, vi äter den nämligen ett par gånger i veckan, men också för att den är så god, jag gillar den skarpt, och den passar till det mesta (har för övrigt börjat fundera över om rätter som passar till det mesta inte bör få en egen kategori här på bloggen snart, det verkar ju nämligen vara ett genomgående tema
Det finns en nackdel med helgenoch det är att den går alldeles för fort. Helgkänslan infannsig redan vidlunchtidi fredags då jag och ett gäng andra trevliga, roligaochhärliga matbloggare bjöds på en tävlingsmeny på temat “Genom djupa hav och gröna skogar” beståendes av fem härliga rätter skapade av Fazer Culinary Team som ska tävla iOlympiade der Köche i Erfurt, Tyskland i oktober
Här fortsätter sjukstugan, Tiril har haft feber hela helgenochblir hemma fortsatt till veckan. Skönt att vara ledigatillsammans, känns som att förra ledigahelgen var vi ju igång nonstop så vi har tagit det något lugnare denna helg
Helgen har varit bra även om Jimmy har jobbat extra hela helgen, jag och barnen har haft det mysigt. Här har det verkligenvarit upp och ner med vädret, sol på förmiddagenoch snö på eftermiddagen
Då det för flertalet just på helgenfinnslite extra tid att lägga ner på matlagningochbakning, gör det ju ingenting att det är lite pyssel att fixa hemgjorda mandelformar och egen krusbärsmarmelad av sommarens frysta bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.