Att modellera tyngre och större figurer i sugarpaste, flowerpaste, marsipan eller något annat av de vanligaste modelleringsingredienserna är en utmaning likväl för proffs som amatörer
Här ser ni vad jag använde mig av då jag modellerade grodan. En gullig tjej som blivit inspirerad av akvarietårtan kontaktade mig och undrade om jag hade någon beskrivning på grodan som sitter på toppen
OMG Scones. 3 september 2017 @ 15. 10. Jag hade en öppnad Philadelphia i kylen och lite kvar av en Lemon Curd som jag gjorde häromdagen när jag gjorde Lemon Flapjacks inspirerad efter min senaste resa till London
Bruna non-stop eller liknande Sätt ugnen på 175°C Blanda ihop ingredienserna till de båda degarna Kavla ut ca 2/3 varje deg till en ca 5 mm tjock platta (går lättast mellan två bakplåtspapper) Ta ut runda kakor ca 7 cm i diameter (ett stort glas kan fungera som mått) Ta ett mindre mått ca 3-4 cm i diameter och stansa ut nosarna ur varje kaka Byt plats på nosarna så ljus kaka får mörk nos och tvärt om Kavla ut resten av degen och ta ut små runda kakor med samma mått som nosdelarna Dela dem på mitten och fäst som öron på nallens huvud Markera munnen med en kniv och sätt dit non stop som nos och ögon Gör fler nallar tills degen är slut Grädda mitt i ugnen i ca 10 min
Det som benämns mmf i bakvärlden. Doftar gott och smakar. mmm marshmallows. Mycket godare än sugarpaste (sp) och mycket lättare att lyckas med tycker jag
”Varför måste du alltid göra allting själv. ”. Rösten i mitt huvud är arg. Jag sitter och sitter och gjuter klubbor kring midnatt två dagar före barnkalaset och nu tycker min förnuftiga sida att jag borde gå och lägga mig i stället
Alltså…nailed it. Har vid flera tillfällen funderat på att göra egen mandelmassa, oftast i samband med att jag får för mig att baka semlor eller liknande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.