Jag gör min variant med jordnötssmör, sirap och ansenliga mängder choklad. Ett helt galet godis från det godisgalna landet i väst är Rice krispie treats – som utgår från huvudingrediensen Ricekrispies, en puffig frukostflinga som numera finns här i Sverige också
Forma dina figurer och klä med marsipan eller sugarpaste. Ricekrispiestreat är jättegott och suveränt att använda när man gör större detaljer till en tårta men som inte ska vara gjorda av tårta
Ricekrispiestreat är också vanligt att man använder när man modellerat ätbara saker, framför allt stora saker där man gör basen av ricekrispiestreat och sedan täcker med sugarpaste eller marsipan
Idag testade jag att modelleramedRiceKrispiestreat för första gången. Om dekorationen ska ätas kan du smaksätta RiceKrispiestreatenmed ex hackad choklad, frukt, nötter eller vad önskas
RicekrispiestreatRecept och steg för steg på ricekrispiestreat1 msk osaltat smör. 5 dl ricekrispies (puffat ris). Bild 1Bild 2Steg för steg hur små recept på ricekrispiestreat har du här. 5 dl ricekrispies (puffat ris)
Smält chokladen tillsammans med smöret i en skål över vattenbad. Vänd ner RiceKrispies i smeten. Smält chokladen tillsammans med smör och sirap över vattenbad
Ska man äta upp det man modellerat så bör man göra den samma vecka som den ska dineras. För att göra grunden till tornen klippta jag upp fyra tomma toalett-rullar, fyllde dem medricekrispietreats och tryckte ihop kanterna en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.