I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukt tunnbröd som möjligt
Den som läser receptet noga ser att det är samma recept som till Leilas chokladmuffins. Här är en smarrig chokladkaka som passar lika bra att äta precis som den är eller att använda som tårtbotten
2-3 msk kakao. Smörj och bröa en sockerkaksform. Smält smöret/margarinet. Blanda allt torrt. Vispa äggen lätt (jag brukar vispa dem med en gaffel i en djuptallrik ca 1 min)
En utav mina skapelser, som jag dessutom blev fantatsiskt nöjd över, är denna mjukachokladkaka. Tyvärr blev det inget podcast-inspelande, det får helt enkelt vänta lite
Glasera den färdiga kakan med florsocker utrört med litet nypressad citron- eller apelsinsaft. En mjuk kaka med mycket matfett kräver längre gräddningstid och lägre ugnstemperatur för att bli genomgräddad
Då tror jag den här blandningen jag gjorde på två recept kan passa er, det är en chokladkaka som nästan är som en kladdkaka med en glasyr som brukar finnas på traditionella kärleksmums
Mjukchokladkaka med cream cheese-fyllning. saftigt krämig, lite åt cheese cake-hållet i konsistensen. Fyllningen (receptet på fyllningen har jag knyckt från bloggen Confessions of a Cookbook Queen)
För-dela hälften av smeten i formen. Receptet hittade jag hos Mästerkocken. Just nu borde man väl satsa på rabarber eller något annat säsongsbetonat, men jag blev så enormt sugen på mjukchokladkaka och testade den här då jag händelsevis hade lite mandelmassa hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.