Mjuk pepparkaka med lingon | Recept från Köket.se
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 12 ägg
  • 12,5 dl strösocker
  • 11,5 dl crème fraiche
  • 11,5 tsk malen ingefära
  • 11,5 tsk malen nejlikor
  • 11,5 tsk nystött kardemumma
  • 12 tsk kanel
  • 11 dl lingonsylt (inte för söt, helst rårörd)
  • 11 tsk bikarbonat
  • 1 ca 3,5 dl vetemjöl
  • 1100 g smör 2 ägg 2,5 dl strösocker 1,5 dl crème fraiche 1,5 tsk malen ingefära 1,5 tsk malen nejlikor 1,5 tsk nystött kardemumma 2 tsk kanel 1 dl lingonsylt (inte för söt, helst rårörd) 1 tsk bikarbonat ca 3,5 dl vetemjölSmält smöret och låt det svalna något. Rör ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör, crème fraiche, lingon och kryddor. Blanda mjöl med bikarbonat och tillsätt det. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1,5 liter. Grädda kakan i 200 grader i ca 45 min.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.