1100 g
smör 2 ägg 2,5 dl strösocker 1,5 dl crème fraiche 1,5 tsk malen ingefära 1,5 tsk malen nejlikor 1,5 tsk nystött kardemumma 2 tsk kanel 1 dl lingonsylt (inte för söt, helst rårörd) 1 tsk bikarbonat ca 3,5 dl vetemjölSmält smöret och låt det svalna något. Rör ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör, crème fraiche, lingon och kryddor. Blanda mjöl med bikarbonat och tillsätt det. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1,5 liter. Grädda kakan i 200 grader i ca 45 min.
Detta receptet kommer definitivt följa med mig många jular framöver. Passar på att skriva lite på ett arbete och kanske (bara kanske ) äta den sista biten av den mjukapepparkakanfrån gårdagens adventsfika
Bland annat denna Mjukapepparkaka kommer det att bjudas på till glöggen. På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Förra året så bakade jag den godaste och saftigaste mjukapepparkakan jag någonsin gjort. Hela kakan får också en betydligt tydligare smak av pepparkaka och ihop med creamcheese frostingen är den helt underbar
Njut av din mjukapepparkaka - gärna tillsammans med lite glögg eller ett glas julmust. Vispa 2 ägg pösigt med 2 dl socker. Blanda 2 1/2 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver, 1 msk kanel och 2 tsk kardemumma och rör ner i smeten. Spara recept 8 kom
Garnera medlingon. Känn med en sticka om den är färdig. 11 dl lingon. 1lingonSätt ugnen på 175 grader. 1Smält smöret och dra av kastrullen från plattan. 1Blanda ner vätskan och de torra ingredienserna i äggsmeten, vänd i lingonen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.