Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
I går fyllde jag varukorgen på Hemköp med rödbetor (perfekt om du ska öka uthålligheten under till exempel Vasaloppet), selleri, ingefära, lime, jordgubbar, päron och mycket mer
Härom kvällen blev jag sådär extremt sugen på bröd igen och jag improviserade ihop ett bröd som blev SJUKT gott och saftigt så därför tänkte jag dela med mig av denna skapelse
Värm vätskan till lite mer än fingervarm. och det är så himla mjukt och gott. 2 påsar torrjäst. Lägg på plåtar och låt jäsa ca 1/2 timme. 2 påsar torrjäst
Häll sedan över grädden och ge det hela ett varsamt uppkok. Det vete sjutton vad som gav min man inspirationen, men jag tror att en kvalificerad gissning är att det vita matlagningsvinet helt enkelt var slut, och att sherryn fick vara stand in på kort varsel
Men visst är det smaskigt med nybakade bullar, så lite tips och inspiration vill jag gärna bjuda på. Dessutom är det bra att blanda lite ströbröd i fyllningen för att den inte ska rinna ut
Är man som jag uppväxt i norrland och ätit sånt här tunnbröd till frukost när man var liten så finns inget som smakar bättre egentligen… Tunnbrödet här har jag gräddat på murrikkan med liten eld under, det går snabbt så det gäller att kavla på mellan varven eller så kan man hyra in en liten ”kavlerska”
Recept på Baklava turkisk efterrätt. Smält smöret i micron obs stek den ej för du ska varva hela kalaset med den, nötter och hemmalagad sirap för en saftig baklava
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.