13 -14 dl MixWells ljusa gluten- och laktosfria basmjöl. Detta recept hittade jag på matklubben. Fick göra om det lite då jag inte så ofta använder Lailas blåa mjöl, vilket det är i grundreceptet
Jag använde drygt 800 av Schärs Mix C - den kan innehålla spår av lupiner så undvik den om ni inte tål ärtprotein, och resten av mjölet var MixWells sojafria, naturligt glutenfria och mjölkfria ljusa mjöl)
250 g Mixwells naturligt glutenfria mörka mjölmix. 250 g Mixwells naturligt glutenfria mörka mjölmix. Idag lät jag mig inspireras av mitt allra första surdegsbröd, som i sin tur var inspirerat av ett bröd av Jan Hedh
Använder man Mixwells så blir det bra med den mjölmängd som är i receptet. Detta receptet la jag in på allergimat för ungefär ett år sedan om någon känner igen det
Jag utgick från MixWells surdegsrecept. Detta härliga bröd är inspirerat av Riddarbageriets Sour STHLM, men jag har omvandlat det till en glutenfri variant
Nu var det dags att baka lite bröd också. Olika varianter på baguetter, frallor och småbröd är det som efterfrågas mest här hemma och som även jag tycker passar hushållet bäst då det är lätt att styckfrysa och tina
Jag äter sällan vitt bröd längre med undantag för kafebesök och restauranter som serverar det och crostinis (små tunna skivor av bröd som du dränker i olja och gräddar i ugnen tills gyllna med pålägg som ostar, honung, sylt, skinka osv), det kan man använda det här receptet/brödet till, forma bara degen till baguetter istället för att fläta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.