De är mitt bidrag till Månadens sötsak på Söta saker. Grädda kakorna 15 minuter i mitten av ugnen. Jag har bloggat om dessa goda Alfajores tidigare, men häromdagen bakade jag de igen
Efter den mycket givande brödkursen hos Magnus Johansson har jag provat att baka mittförsta bröd när jag faktiskt vet vad jag gör och eftersträvar, tror jag i alla fall
Hon som vann första priset hade bakat om sina muffins samma morgon som tävlingen och gjort en annan variant eftersom hon inte blev nöjd med dom hon först gjorde
Marängerna blir perfekt frasiga utanpå och aningen sega i mitten. Ett bra sätt för mig att få tummen ur och våga prova bak och desserter som inte är min starka sida är temat "Månadens sötsak" på bloggen "Söta saker" - då blir jag motiverad
Här kommer mitt bidrag till Månadens Sötsak. Polkagris- och chokladbiscotti. På bloggen Söta saker finns ett baktema som kallas för "Månadens sötsak" och temat är nu POLKAGRIS
00 när man bakat 13,5 timme i ett streck) men vad gör de när det var just smaken dom var ute efter, och tydligen så var ju mitt bidrag den som var allra godast enligt juryn som provsmakade alla bidrag. Här kommer iaf mitt recept på muffinsarna, sen har jag i tillägg färgat smeten i 6 färger (Prides färger) med gelefärg, sen har jag gjort en grop och fyllt med mini smarties och sen lagt på locket. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-16 minuter, känn med en sticka, de ska inte vara kladdiga
Att baka med surdeg har ju blivit jättepopulärt på senare tid. Det finns ju t. o. m. ett surdegshotell på Söder där surdegen kan ta in när man själv åker på semester
Så här i elfte timmen kommer mitt bidrag och det är en kladdkaka med en twist. I stort sett är det mitt traditionella recept på kladdkaka men, jag har bytt ut vetemjölet mot rågmjöl och tillsatt en finriven morot (gav extra saftighet)
Det är långfredag, den där långa dagen då inget roligt ska hända och man bara ska vara stillsam. Jag har varit stillsam idag, men det har varit både roligt och trevligt hemma hos barnens farmor och farfar
Grädda i mitten av ugnen på 160 grader i ca 50 min. Ett egenkomponerat recept på ett bröd med mycket protein och bra fetter från nötter och frön men med ytterst lite kolhydrater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.