Publicerat 2014-12-2014. 21. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 100 g nougat. Gör kulprovet eller ta bort kolan när den är 120 grader. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 30 hasselnötter 100 g nougat
Dessutom gjorde vi (eller mest Sandra om man ska vara ärlig) Bounty-godisar. 1 påse kokosflingor (200g). 1. 10 min beroende på temperatur). 1 påse kokosflingor (200g)
Idag bredde jag ett tjockt lager philadelphiaost och toppade med paprika. 1 dl oskalade sesamfrön. 1 dl Solrosfrön. 1 dl pumpakärnor. 1 dl hackade balandade nötter ( jag tog paranötter och cashewnötter). 1/2 dl chiafrön. 1/3 dl olivolja. 1 msk brödkryddor. Grädda i mitten av ugnen på 160 grader i ca 50 min. 1 dl oskalade sesamfrön. 1 dl S. 1 dl pumpakärnor. 1 dl hackade. 1/2 dl chiafrön
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg. 100 g mörk choklad. 1. 2-3 cm i diameter. 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Forma bollar av degen och lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper (ca 18 bollar/plåt). 12-15 minuter mitt i ugnen. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg 4,5 dl vetemjöl. 100 g mörk choklad
Grädda mitt i ugnen i ca. Det var lite mer chokladsmak i dom i och för sig, men det var ända som en mandelmussla fylld med knäck och det var precis lika gott som det låter
Grädde mitt i ugnen i ca. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 25-35 st. 100 g smör. 1 g saffran . 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på sidan och torka dem i ugnen i ytterligare 15 minuter. 25-35 st 100 g smör. 1 g saffran. 1½ dl strösocker. 1 ½ tsk bakpulver. 1 dl sötmandel
Jag utgick från mitt vanliga recept, som ni kan se längre ner. 2 -3 msk sötströ. 2 -3 msk sötströ. Jag kan äta jordnötssmör med en sked rakt ur burken, så gott är det
1 pkt färsk jäst. 11 dl riktigt god olivolja. 131/2 dl vatten. 11 dl yoghurt naturell 3 %. 110-12 dl Manitoba cream eller annat vetemjöl (special). 121/2 tsk salt. 11 msk honung (rågad msk)Sätt på ugnen på 225 grader. 1Smula ner jästen i en bunke. 1Häll på yoghurt och salt. 1Se efter hur mycket mjöl du behöver, degen får inte bli för torr. 1Använder du en bakmaskin kan du låta den köra degen i minst 15 min. 1Ta sedan upp degen och knåda den ännu en gång. 1Därefter tar du en mycket vass kniv, skär snygga diagonala streck i brödet. Grädda 30-40 min tills brödet har fått fin gyllenbrun yta. 1Vänta i minst 30 min innan du skär upp brödet
Jag kastar in en liten julkaka såhär mitt bland alla julgodisar. 25-30 st. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. 1. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. 25-30 st. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker. 4 1/2 dl vetemjöl. 4 1/2 dl m. 1 tsk bakpulver. 1 tsk vaniljsocker. 1. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.