Smula jästen i en degbunke och häll över mjölken. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt det rumstempererade matfettet, salt, socker, kardemumma, ägg och större delen av mjölet.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Täck med plastfolie och låt jäsa ca 30 minuter.
Värm ugnen till 250°C. Ta upp degen på lätt mjölad bakbänk och knåda den lätt. Dela den i 4 delar. Rulla ut till längder och dela i 10 bitar var. Rulla till valnötsstora bullar, lägg på bakplåtspappersklädda plåtar, täck med en bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.
Pensla bullarna med ägg och grädda mitt i ugnen 5-7 minuter. Låt svalna på galler under duk.
Skär av ett lock. Gröp ur ca 1 tsk av inkråmet, smula sönder och lägg i en bunke. Blanda ner riven mandelmassa, smaksätt ev med likör eller konjak och späd med mjölk till en smidig massa. Lägg ca 1 tsk av fyllningen i varje bulle.
Vispa Milda Visp till fast skum och klicka eller spritsa ovanpå fyllningen. Lägg på locket och ställ bullen på ett serveringsfat. Sikta florsocker över bullarna.
By the way, jag bakade minisemlor av karlsbaderdeg efter det HÄR receptet i helgen. Det blir en len fin massa perfekt att fylla det stora hålet i semmelbullen och gömma under en sked grädde
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. Rör i hop grädde, majonnäs och chilisås. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.