Minisemlor och tårtsemla
Milda.se
Milda.se

Minisemlor och tårtsemla

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ½ dl Milda flytande margarin
  • 2½ dl mjölk
  • 25 g jäst för söta degar
  • 2 krm salt
  • ½-3/4 dl socker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 ägg
  • 8-9 dl (480-540 g) vetemjöl
  • uppvispat ägg
  • 200 g mandelmassa
  • ½-1 dl mjölk
  • 2 msk likör eller konjak
  • 2½ dl Milda Visp
  • florsocker

Beskrivning

    Värm mjölken till fingervarm 37°C.

    Smula jästen i en degbunke och häll över mjölken. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt det rumstempererade matfettet, salt, socker, kardemumma, ägg och större delen av mjölet.

    Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Täck med plastfolie och låt jäsa ca 30 minuter.

    Värm ugnen till 250°C. Ta upp degen på lätt mjölad bakbänk och knåda den lätt. Dela den i 4 delar. Rulla ut till längder och dela i 10 bitar var. Rulla till valnötsstora bullar, lägg på bakplåtspappersklädda plåtar, täck med en bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.

    Pensla bullarna med ägg och grädda mitt i ugnen 5-7 minuter. Låt svalna på galler under duk.

    Skär av ett lock. Gröp ur ca 1 tsk av inkråmet, smula sönder och lägg i en bunke. Blanda ner riven mandelmassa, smaksätt ev med likör eller konjak och späd med mjölk till en smidig massa. Lägg ca 1 tsk av fyllningen i varje bulle.

    Vispa Milda Visp till fast skum och klicka eller spritsa ovanpå fyllningen. Lägg på locket och ställ bullen på ett serveringsfat. Sikta florsocker över bullarna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.