Skär löken i tunna strimlor. Hetta upp olja eller smör i en gjutjärnspanna. Stek löken och rör ommedjämnamellanrum i 10-15 min. Låt sedan stekas långsamt i 10-15 min till utan att du rör om. När löken är gyllene rör du försiktigt om i stekpannan och låter allting karamelliseraslångsamt i 10 min. 10-15 min
Idag bjuder jag därför på enkla karamelliseradelökarmed dadelsirap. I vintermånaderna kan vi äntligen stifta nygamla bekantskaper med fina godingar som olika sorters kål, rotfrukter och lök
Idag lär vi oss hur man gör karamelliseradlök. KARAMELLISERADLÖK. Genom att först steka i panna och sedan långsamt baka löken i ugn får du fram en härlig sötma
Gillar du lök så kommer du att älskar dessa söta karamelliseradesmålökarna. Smålöken Skala smålöken och stek den på låg värme i smör och ljus sirap tills löken är mjuk och genomstekt
En bra julklapp att göra är karamelliseradlök vilket passar till så mycket, till exempel ner rört i potatismos, på en rostad smörgåsmed getost och päron, som tillbehör till kyckling eller kött eller som topping på en pizza
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.