Bryn löken så att den tar färg. Löken är klar när den är riktigt mjuk och söt. 4 lökar, gula eller röda. 14 lökar, gula eller röda 2 msk smör salt efter smak 2 tsk socker 1 dl vattenSkiva löken. Slå ned värmen och låt löken mjukna i 10-15 minuter
Skär löken i tunna strimlor. Stek löken och rör om med jämna mellanrum i 10-15 min. När löken är gyllene rör du försiktigt om i stekpannan och låter allting karamelliseras långsamt i 10 min
Idag bjuder jag därför på enkla karamelliseradelökar med dadelsirap. I vintermånaderna kan vi äntligen stifta nygamla bekantskaper med fina godingar som olika sorters kål, rotfrukter och lök
Idag lär vi oss hur man gör karamelliseradlök. KARAMELLISERADLÖK. Genom att först steka i panna och sedan långsamt baka löken i ugn får du fram en härlig sötma
Gillar du lök så kommer du att älskar dessa söta karamelliserade små lökarna. Smålöken Skala smålöken och stek den på låg värme i smör och ljus sirap tills löken är mjuk och genomstekt
Karamelliseradlök. Till riktig Bistecca ska man använda sig av en riktigt tjock och stor T-benstek eller Porterhouse som man sedan smaksätter med tex olivolja och citron men vanligtvis rosmarin och vitlök
Karamelliseradlök. Lägg i hamburgarna i ciabattan toppa med karamelliseradlök och ruccola. 2 vitlökklyftor, pressade. 1 lök, finhackad. 3 gula lökar, tunt skivade. Fräs löken tillsammans med timjankvisten på låg värme i smöret ca 25-30 min tills löken blivit ljusbrun. 2 vitlökklyftor, pressade. 1 lök, finhackad. 3 gula lökar, tunt skivade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.