Det är en lätt och luftig kaka med en god kokosglasyr på. God sockerkaka med glasyr. När vi var på fest med vår dansförening bjöd Gunilla oss alla på den här goda sockerkakan
Rör margarin, socker och ägg vitt och pösigt, gärna med elvisp. Vispa samman med äggblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten
Gör i ordning glasyren till kakan precis innan du ska på med den. Avsluta med att strö över kokos. 75g smör1 dl socker1 äggula2 tsk vaniljsockerKokos att dekorera kakan medGör såhär
Gott med en klick grädde till. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa först samman ägg och socker. Vispa därefter ner smör, siktad kakao, vaniljsocker och salt
Ta då ut kakan och bred ut kokosglasyren som du kokat under tiden. Kokosglasyr. Grädda i långpanna med bakplåtspapper i mitten av ugnen tills kakan nästan är torr, ca 17 minuter
Rör samman rumsvarmt smör med socker och ägg, rör ner mjöl och bakpulver och blanda till sist ner kokos, grovhackade nötter och frukt och konjaksblandningen
Smarrig smet med mycket godsaker så man tar gärna en smaksked också under baket. Ta då ut kakan och bred över kokosglasyren som du kokat ihop under tiden
En lyxig sockerkaka medkokosglasyr helt enkelt. Vi håller på med en stegtävling på jobbet. Med denna våriga/somriga solskenskaka försöker jag även framkalla solen och värmen
täck sedan ananasen med glasyren och grädda tills kokosglasyren är gyllenbrun. En vansinnigt god kaka, täckt av saftig ananas och toppad med ett knaprigt kokostoscatäcke
Låt kakan kallna helt (enligt receptet i tidningen skulle man ställa in den i frysen, men det räcker med att den kallnar helt i kylen innan kokosglasyren breds på)
Några andra kakor som också väcker ljuva bakminnen med djungelanknytning och som absolut är värda att repriseras är saftig ananaskaka medkokosglasyr och mangoäppelkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.