Ingredienser Portioner. ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Ovanpå browniebotten kommer ett lager med oreos och ovanpå det mjölkchokladganache. Man känner inte så där direkt att det är ett lager med oreos (och cream cheese) men man känner att det är någon väldigt väldigt speciellt och GOTT där som ger tårtan det där lilla extra
Det här är en lite friskare biskvi med smak av citron och vit choklad, i miniformat. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i klickar stora som femkronor
Jag har haft lite dåligt med inspiration och dessutom för lite tid, eftersom jobbet numera tar ganska mycket av tiden och jag inte har så stor lust att sitta vid datorn även när jag är hemma
Rör ned kakao och vänd ihop chokladsmöret med ägg-grädden. Choklad tryffel kaka a´la After Eighet. Går även bra att smörja en pajform, gärna med löstagbar kant, och "bröa" med mandelmjöl, kokosflingor eller hackade nötter
Men det är förstås gott med ”rena” bakverk också, där man vet alla ingredienserna. Men när jag tänker på att blanda godis och bakverk så tänker jag på den gudomliga Oreo tryffel tårtan
Jag är en lakritsälskare och har alltid varit så nu har jag provat på en lakritstryffel gjord av. Forma nu kulor eller önskad form på tryffeln gör inte för stora detta är mäktigt
Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål tillsammans med florsockret. 150 g mörk choklad1/2 dl florsocker1 dl vispgrädde100 g smör rumstemperarat1 1/2 msk BailyeskakaoGÖR SÅ HÄR
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.