Ha i fond, peppar, tomatpuré och soja samt vattnet och blanda runt. Kärna ur äpplena och skär i bitar. I originalreceptet så står det att grytan bara ska koka i en timme, vilket jag tycker är på tok för lite tid när man använder sig av högrev
Strimla köttet. Salta och peppra och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Späd med vatten, fond, grädde och soja, och småkoka under lock i 30 minuter
Lägg i lök, buljongtärning, peppar, tomatpuré och soja. Kärna ur äpplena och skär i bitar. Bryn köttet i omgångar i 1 msk smör-&rapsolja i en gryta. Fräs svamp, fläsk och äpple i 2 msk smör-&rapsolja. 3 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja. 1 msk tomatpuré. 2 äpplen. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g benfri högrev 1 gul lök 3 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1 tärning köttbuljong 1 krm svartpeppar 1 msk tomatpuré ½ msk kinesisk soja 3 dl vatten 200 g färska höstkantareller, eller annan färsk svamp 100 g rökt sidfläsk 2 äpplen 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche 1 dl grovhackad färsk persilja
Lägg i lök, buljongtärning, peppar, tomatpuré och soja. Kärna ur äpplena och skär i bitar. Bryn köttet i omgångar i 1 msk smör-&rapsolja i en gryta. Fräs svamp, fläsk och äpple i 2 msk smör-&rapsolja och rör ner i grytan. 3 msk Arla® Smör-&rapsolja. 1 msk tomatpuré. 2 st äpplen
I torsdags lagade jag en kycklinggryta som blev riktigt mustig, krämig och höstig. Så när jag lagade denna höstgryta med kyckling och svamp, där det i orginalreceptet står att man ska använda champinjoner, använde jag mig av svärfars torkade kantareller
Denna mustiga vallmokaka med smak av äpple, kanel, kardemumma, muskot med ett täcke av pumpakärnor och mandelspån lär råda bot på (åtminstone för en kortare stund) en annalkande regnig och blåsig höst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.