Denna mustiga vallmokaka med smak av äpple, kanel, kardemumma, muskot med ett täcke av pumpakärnor och mandelspån lär råda bot på (åtminstone för en kortare stund) en annalkande regnig och blåsig höst
Jag gjorde en supergod pulled pork med smak av apelsin och en afrikansk kryddblandning, och den sky som bildades var så mustigoch god att jag bestämde mig för att göra soppa på den
Och för dig som annars inte är något fan av lamm så utmanar jag dig att testa det här – lammsmaken blir inte så framträdande och gifter sig väl med kryddorna
Skär äpplet i klyftor och lägg i. Smaka av med salt och peppar. Gör grytan medan potatisen kokar. Skala löken och skär rödlöken i klyftor, lägg det i grytan och tillsätt delade champinjoner, lagerblad, persilja ochrosmarin
Färsbiffar medäppleochrosmarin. Vi är ju som bekant varken välsignade med vare sej trädgård eller fruktträd, däremot är vi välsignade med vänner, kollegor och släktingar med både trädgårdar och träd, och tack vare dom hade vi en smärre översvämning av just äpplen i vår kyl ett tag
Då är det skönt med mat som sköter sig själv. En helt fantastisk sås och som tur var fanns det baguette hemma så inget gick förlorat =) För inte tala om äpplena mums
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk. Jag bestämde mig alltså för att försöka baka ett eget glutenfritt hårt bröd med bara äkta, naturliga ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.