Så, efter många års erfarenhet så tänkte jag dela med mig av mina bästa tips närdet gäller bakning. Min mamma är väldigt pedantisk och tyckte alltid att jag stökade till så när jag var med
Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, nagga den med en gaffel och grädda den tills den är gyllenbrun, ca 25 minuter. Kolafyllning - Koka grädde, socker och sirap i en kastrull till 120 grader eller i 20-30 minuter
Sist men inte minst en efterrätt bestående av chokladdoppade jordgubbar, lika enkelt som gott. När vi ska lyxa till det lite extra så går vi inte ut och äter mat
Innan jag avslutar måste jag berätta att mina bull-pops (som jag vann deigntävlingen med anordnad av Hembakningsrådet på Kanelbullens dag) numera finns med på Kronjästs hemsida
Fast roligast är ändå när de gallrats ut en aning. Och tänka sig här handlar det också om mat - igen. Det känns om jag riskerar att snöa in helt på soppor här hemma, men det passar så bra i detta dystra ruggiga väder
Sedan satte jag och min lika galna man igång med festplaneradet på allvar. Dessa två mötte dem sedan när de kom till incheckningen (läs vår altan), där alla resenärer blev bjudna på sangria innan det var dags att stiga på planet
Man börjar om med att knäcka en ny ägggula och häller sedan långsamt under omvispning i den spruckna såsen (på samma sätt som när man gjorde såsen från början) så kommer den att gå ihop igen
Ifall ni undrar över de små svarta prickarna på jordgubbarna så är det från en liten miniomgång jordgubbar där jag sötade med ett mynta- och basilikasocker - lite oväntat men väldigt gott
Efter att ha sökt denna populära bageri- och konditoriutbildning i fyra års tid gav hon mer eller mindre upp tankarna på att det skulle gå vägen den här gången heller, rannsakade sig själv och kom fram till att kock inte skulle vara så tokigt det heller
Sen är det bara att njuta och ja, den går att laga en kulen söndag när man ändå är hemma och donar. Den frågan eller snarare påståendet fick jag och till viss del stämmer det kanske
Vilken lördag det blev. Vi åt detta. Rör noga ner det smälta gelantinet. Toppa med ett kryddsmör, som jag inte var upphovs"man" till och därför inte vet receptet på, men gott var det ☺
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.