Midsommartårta
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1200 g riven kokos (6 dl)
  • 12 dl strösocker
  • 13 ägg
  • 10.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 13 dl vispgrädde
  • 11.5 liter jordgubbar ev ätbara blommor
  • 1 florsocker1 Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop med kokos och socker. Tillsätt ägg och citron och rör till en jämn smet. 2 Häll ut smeten i två högar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till med t ex en slickepott till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjocka, med en diameter på 22 cm. 3 Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna. Vispa grädden fluffig. Lägg ena bottnen på ett tårtfat och skiva över hälften av jordgubbarna. 4 Lägg på den andra bottnen och bred på grädden. Toppa med jordgubbar, garnera ev med ätbara blommor och pudra över lite florsocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.