1 florsocker1
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop med kokos och socker. Tillsätt ägg och citron och rör till en jämn smet. 2 Häll ut smeten i två högar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till med t ex en slickepott till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjocka, med en diameter på 22 cm. 3 Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna. Vispa grädden fluffig. Lägg ena bottnen på ett tårtfat och skiva över hälften av jordgubbarna. 4 Lägg på den andra bottnen och bred på grädden. Toppa med jordgubbar, garnera ev med ätbara blommor och pudra över lite florsocker.
Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Men man kan också baka ut den som en rund eller fyrkantig tårta om man vill ”trixa” till det lite
Varit på skolavslutning för tre av barnen i morse, 6. an, 1. an och förskoleklass. Kände mig lite sentimental när vi satt i kyrkan för sista gången då dom efter sommarlovet ska byta skola allihop
Åh nästa gång du ska göra tårta så tänkte jag tipsa dig om denna härlighet. Det är en riktigt mustig härlig chokladbotten där ”the secret ingredient” är majonnäs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.