Kokostårta
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 12.5 dl socker
  • 11.5 dl kokosmjölk
  • 12 ägg, gulan och vitan för sig
  • 10.5 tsk vaniljsocker
  • 16 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 11 msk matfett till formen
  • 10.5 dl ströbröd
  • 12 dl vispgrädde
  • 11 msk socker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 12 ägg, endast vitan
  • 11 dl socker
  • 11 nypa salt
  • 11 dl sirap
  • 1100 g kokosflingor1 Rör smör och socker mjukt. Tillsätt kokosmjölken. Vispa äggulorna med vaniljsockret. Blanda ihop med smörblandningen, tillsätt vetemjöl och bakpulver. Vispa äggvitorna hårda, blanda ner dem försiktigt i smeten. Smöra och bröa en hjärtformad bakform och häll i smeten. Grädda kakan i ca 30 minuter. Låt kakan svalna. Fyllning 1 Vispa grädde, socker och vaniljsocker. Glasyr 1 Vispa äggvitorna till skum, blanda försiktigt ner sockret och därefter salt, vaniljsocker och sirap. Fortsätt vispa tills vitan är hård. 2 När kakan svalnat dela den i två delar. Lägg gräddfyllningen mellan bottnarna. Bred glasyren ovanpå och på sidorna, strö över kokos.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.