Sedan började jag förbereda midsommar-buffen till i morgon. Vad vore en midsommar utan ägghalvor, lägger alltid lite strimlad isbergssallad i botten så ligger ägghalvorna på plats
Testa och se om ni kan hänga ute kring grillen medan ni fixar resten av veckans mat. Det hela går ut på att man grillar två gånger under kommande långhelg, och lägger på en hel del extra grönsaker, fisk och kött på grillen än man äter upp just då (kolen är ändå varm och det är mysigt att stå vid grillen så varför inte
Kyckling har en benägenhet att bli lite torr på grillen, men inte det här receptet. Jag måste bara tipsa om den här helt otroligt saftiga och goda kycklingen, som vi åt häromdagen
Hejsan på dejsan denna söndag. Och säkert inte vilken söndag som helst för flera av er, vad vi har förstått så är det en hel del som börjar jobba i morgon efter en skön semester
Snart midsommar hörrni, vad hände med våren. Jag har tidigare gjort två tårtor till midsommar och även om jag är sjukt nöjd med recepten så är det ju alltid kul att testa nya recept och smaker
Gårdagens goda brunch. Nybakta scones som jag inte behövde kladda ihop det minsta på egen hand. Bakningen stod W för och disken föll på min lott men det var det värt
Midsommar är äntligen här igen och vår har nåt årets ljusaste tid. Högtiden till ära tänkte jag bjuda på en kalorisnål dessert att njuta av efter midsommarmiddagen
Häll limejuice och olja över salladen och salta & peppra. /8 spett 400 g lax, i 3x3 cm kuber 400 g annan fast fisk, i 3x3 cm kuber (havskatt, svärdfisk, tonfisk) 2-3 lime, i tjocka skivor 1 tsk salt Marinad 2 tsk sambal oelek 1 lime, saften 2 msk olja Sallad 2 påsar/pkt olika sorters sallad 1 pkt solrosskott 1 knippe grönsparris, ca 8 st, kokta 1 minut 1-2 grillade paprikor , strimlade 1 ask physalis, i halvor 1 dl rostade pinjenötter ½ lime saften 2 msk olja salt & vitpeppar Sås 2 dl crème fraiche 1 lime, rivet skal och saft salt & vitpeppar Skär av toppen på ett par lime så du kan skära tjocka skivor av mitt bitarna och sedan i halvmånar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.