Vi kör igång med massor avprotein, järn och nyttiga fetter. Då var det daga igen för vardag, skola och jobb och därmed litenyttiga matlådor tillhöstens alla jobbluncher
jag hittadeimin receptbok med urklipp ett skojigt recept som verkade passa tillhösten. jag som råkade köpa mig en efterlängtad mandelkvarn häromdagen, fick en idé som testades och den kommer jag att använda migavigen när det är dags för pannkaka med annorlunda smaker
Nedanstående principer gäller för iprincip all rökningav kött. Denna tunga blev kanske till och med för mör, men reglera koktiden genom att tänka på hur stor tungan är och kontrollera den under kokningen med en sticka, eller gaffel t ex
Höstensprimörer på Östermalmshallen. Förr om åren, innan jag hittadetillminvariantav lågkolhydratkost, då var det på sin höjd lite tomater och lök som fanns hemma i kylskåpet
Saffranskladdkaka med smak av mandel, en ljuvlighöstdag som denna. Dagen till ära ska jag försiktigt närma mig det smaker som hör julen till, en försmak av vad som komma skall helt enkelt
Nu ska jag surfa vidareinidenna läslovsonsdag med att packa resväskan. Sömnen tog över under gårdagskvällen och det sedvanligakvällsinläggetblidde det ingetav
Vänner ramlade in på ett (föraviserat) glas vin under lördagens seneftermiddag, och efter en koll i kylskåpet och lite blädder i några tidningar kunde vitillvinet duka fram
Bra avslut på helgen alltså. Höstig söndag med fantastiskt väder. Kyckling- och kantarellpasta. Sånt där riktigt svampplockarväder, man borde verkligen gett sig ut och plockat lite, men det gjorde man ju nu inte
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot ibitar, ska-lad rotselleriibitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persiljai en gryta eller tryckkokare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.