Jag är annars lite överkänslig när det kommer till potatisrester. Om man har njutit av potatis med feta och ruccola den ena dagen, och det blivit potatisar över, kan dessa någon dag senare fördel användas i en sådan anrättning
I går kväll njöt vi av stenugnsbakad pizza från grillen i växthuset med levande ljus och ett glas rött - det är då man känner att all vattning i sommar har varit värt det
Tänk på att salt framhäver de andra smakerna. Nyp till med ena handens tumme och pekfinger en korvlängd in på fjälstret och med den andra handens tumme och pekfinger ytterligare en korvlängd in
Recepten ser väldigt trevliga ut och kommer definitivt att testas här hemma lagom till tredje advent (fram tills dess försöker jag nämligen hålla mig ifrån sötsaker)
För den som längtar efter att bli smal på ett naturligt sätt finns en hel uppsjö med bantningsprodukter som alla påstår sig vara just naturliga men som kanske inte riktigt håller vad de lovar – eller snarare som ger merän vad de lovar
Ingredienser1 del groddbart vetevattenReceptBlötlägg vetet över natten så att vattnet kan omfamna all frön och så att alla enzymer aktiveras. Av degen forma en limpa 1,5-3 cm hög, 10 bred och valfri längd. Vid middag vänd limpan och låt andra sidan torka på eftermiddagen (eller lägg i torkugn/ugn på låg temperatur i 10-16 timmar, vänd efter halva tiden)
Jag har tänkt göra lite olika julgodisar som man bjuda gästerna på. Här kommer en gammal favorit. Ha sedan i vetemjöl och salt och vänd till sist ner chocolate chips
Idag har jag legat hemma i sjuksängen, men familjen måste ju ha mat ialla fall. Och eftersom det var träningar idag och maken kom hem sent så blev det en klassiker
Man kan ha samma tillbehör och sås, kan inte bli mycket bättre än detta om ni frågar mig. Det här receptet var också nedskrivet på en lapp hemma hos mor och far
Häll över i gratängform, strö över ost och kör gratängen ca 15 min i ugnen tills den får fin färg. Kökströst när den är som bäst - krämig, smakrik och rykande varm med smak av jordärtskocka, morot, lök, vitlök och så klart potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.