Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
rekommenderar varmt Pangasiusfile som är helt underbar. 400 g fiskfile (kanske inte torsk just nu). Tina fisken (om fryst) så den kan skäras i bitar, lägg dessa i en smord form och "förkoka" 10 minuter i 225 grader
Krydda med grillkrydda, svartpeppar och salt, men var försiktig med saltet, baconet ger även sälta. Om det blir för tjockt späd ut med lite vatten eller mjölk
Dela lårfiléerna på mitten och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Pensla med soja blandad med riven ingefära, riven vitlök och 1 msk smör&rapsolja
Rör ihop ägg och strösocker, rör ner mjölet växelvis med smöret, rör tills smeten blir jämn. Sätt ugnen på 225 grader och lägg ett smörat bakplåtspapper i en långpanna
(Smeten ska fylla drygt halva formen). (Tips är att frysa ned brödet i portionsskivor om det det inte beräknas gå åt de närmsta dagarna då det är ett rätt fuktigt bröd) 2 bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.